Financieel

Financiële acties

Jaarlijks organiseert elke tak één of meerdere financiële acties. Deze financiële acties doen we om de kampprijs zoveel mogelijk te drukken zodanig de som haalbaar blijft voor iedereen. Deze financiële acties kunnen variëren van een wafelverkoop in de kapoenen tot het organiseren van een jaarlijkse fuif in de gidsen. 

Gemiddelde weekend- en kampprijs

We hebben een gemiddelde per tak hoeveel een weekend of kampprijs bedraagt. Let op, deze bedragen kunnen natuurlijk wat schommelen. In het geval van een buitenlands kamp in de gidsen ligt de kampprijs hoger. Daarnaast werken wij ook met het betalen in schijven bij grotere bedragen.

      Weekend           Kamp

Kapoenen               ± €25               ± €100

Kabouters               ± €30               ± €110

Jonggidsen              ± €30               ± €130

Gidsen                     ± €30               ± €140

Inschrijvingsgeld

Je kan je inschrijven als lid via het luik ‘inschrijven’ op de site.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 59 euro.

Hierin zit inbegrepen:

  • Het inschrijvingsgeld voor het verbond, 42.5 euro.
  • Centen voor de lokalenkas, 7 euro.
  • Alle correspondentie vanuit onze eigen groep, 5.5 euro.
  • Aankoop van materiaal, 4 euro.
  • Meer dan 30 activiteiten gedurende een volledig scoutsjaar.

AXI bonnen

Bij onze scouts kun je ook betalen met AXI bonnen. Elke Brugse jongere heeft recht op deze AXI bonnen, meer info hierover kun je vinden bij Stad Brugge. Deze AXI bonnen kun je afgeven aan een leiding. Gelieve ook altijd bij een overschrijving te vermelden als er een deeltje betaald zal worden met de actiebonnen.

Terugbetaling via mutualiteit

Via de meeste mutualiteiten heb je recht op een terugbetaling van een deel van de kampprijs of het inschrijvingsgeld. Geef je genaamtekend attest van het ziekenfonds af aan een leiding, dan vullen wij die zo snel mogelijk in.

Fiscaliteit

Ouders van kinderen jonger dan 12 jaar kunnen tot 11,20 euro per opvangdag voor jeugdbewegingen aftrekken van hun personenbelasting.