Ons scoutsuniformTijdens de scoutsactiviteiten wordt steeds een uniform gedragen. Die bestaat hoofdzakelijk uit het scoutshemd en de das. Elke scouts heeft zijn eigen das met specifieke kleuren. De kleuren van onze das  zijn bordeaux-rood en kaki-groen. Bij het uniform hoort verder een groene (of eventueel bruine) broek. Ook de kentekentjes voor op je hemd kan je krijgen bij ons. Voor wie dit wenst, hebben wij eveneens een t-shirt van Grimmertinge. Zowel het hemd, de das en het t-shirt zijn te verkrijgen op de overgang en de eerst drievolgende vergaderingen van het scoutsjaar. De das is  het enige verplichte onderdeeltje uit dit rijtje.


Net als vorig jaar organiseren we tijdens de overgang een tweedehandsverkoop van scoutskledij. Heb je een te klein scoutshemd/t-shirt/ … liggen waar je vanaf wil, geef dit dan mee met je zoon of dochter op de overgang en vermeld hoeveel je hiervoor zou willen krijgen. Gedurende de receptie kan deze kledij aan de infostand aangekocht worden. Tegen 19u30 dient de onverkochte kledij of het geld (indien verkocht) aan de infostand opgehaald te worden.

 


 

Kijk even op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor meer informatie over ons uniform en de kentekens die we op ons hemd naaien.