Programma Kabouters

 

Grimmix kabouters

’T IS WEER VAN DAT! JA HOOR JE ONS AL KOMEN? HET NIEUWE SCOUTSJAAR IS AANGEBROKEN! Na die mooie lange zomer, wordt het nu toch wel weer eens tijd om terug samen te lachen, te gieren, te brullen, te spelen… Kortom: alles wat jullie zo goed en zo graag doen! We hopen jullie allemaal talrijk aanwezig te zien dit jaar, want we zeggen jullie nu al: dit jaar wordt eentje om niet te vergeten!!! Haal je hemd, je das en je speelkleren maar weer uit die kast, want dat we er zin in hebben, staat vast!

Groetjes jullie nieuwe leidiiiink (hehe spannend)

 

 

9/09: Vriendjesdag 14u-17u

Vandaag is de dag! Je mag terug naar de scouts komen na een maand je verveeld te hebben op zaterdagmiddag! En nog beter, je mag al je vriendinnen ook meenemen, want vandaag is het vriendjesdag! Nodig dus al je vriendinnetjes, klasgenootjes, zusjes, nichtjes mee uit naar de scouts om samen met ons te ravotten!

 

16/09: Overgang: 14u30

Geef me een O, geef me een V, geef me een E…! Jaaaa jullie kunnen het waarschijnlijk zelf wel aanvullen! Vandaag is het de langverwachte o zo spannende OVERGANG.

We verwachten alle kabouters en kapoenen die naar de kabouters overgaan om 14u30 aan onze befaamde scoutslokalen. Vergeet niet als je van de kapoenentak naar de kabouters komt kleren aan te doen die vuil mogen worden, want er is best wel een grote kans dat dit zal gebeuren ;) Na jezelf bewezen te hebben als waardige kabouter kunnen jullie douchen rond 17u30. Vanaf 18u30 zullen we jullie niet langer in spanning houden en mogen jullie bij een hapje en drankje jullie nieuwe MEGA COOLE AWESOME leiding aanschouwen! Na kennis gemaakt te hebben met jullie nieuwe leidjes kunnen jullie eindelijk om 19u genieten van een heerlijke barbecue. Gelieve niet vergeten in te schrijven via overschrijving! Meer info omtrent overschrijving en deze bruisende dag kan je vinden op de site.

 

23/09: 14u-17u

Joepie, nieuwe leiding en nieuwe kabouters! Hoe goed kennen jullie elkaar al? Vanmiddag zal dit getest worden tijdens onze kennismakingsspellen. Jullie worden om 14u aan de lokalen verwacht en om 17u mogen jullie weer huiswaarts keren. Tot dan!

 

30/09: 14u-17u

Slecht nieuws kabouters! Vannacht hebben er dieven ingebroken in onze lokalen en een zak vol lekkers is uit onze kast verdwenen! Niet getreurd we zullen die dieven wel krijgen! Verwacht je deze middag maar aan een spannende zoekactie naar de dieven en de buit… Hierna kunnen jullie als echte stoere meiden terug naar huis gaan met hopelijk een deel van de buit in jullie buikje. ;)

 

7/10: Stadsspel 14u-17u

Kennen jullie het Belfort? Weten jullie de Burg zijn? Ooit al gehoord van de Vismarkt? Zo niet, grijp nu jullie kans! Na vandaag kennen jullie de bekendste plekken, de kleinste steegjes tot elke insect onder elke Brugse steen vanbuiten! We spreken af om 14u aan het beursplein!

 

13-15 /10: WEEKEND

Jaaaajaaa, het is zover! Hier hebben we ongetwijfeld allemaal naar uitgekeken: het super- giga-fantastische kabouterweekend!! Zet jullie valies al klaar en begin maar af te tellen! Meer info over uren en locatie volgt via mail en brief.

Tipje van de sluier: het is op verplaatsing, spanneeeend!

 

20/10: Dag van de Jeugdbeweging

Beste scoutsers, vandaag is het Dag van de Jeugdbeweging! Jullie trouw lidmaatschap mag wel eens gevierd worden. Doe jullie uniform en das zeker allemaal aan op school en toon iedereen maar eens welke stoere Grimmies wij zijn!

 

21/10: 14u-17u

Dag kabouters, hopelijk hebben jullie je bord met spinazie volledig uitgegeten de vorige keer? Waaant van spinazie word je sterk! Vandaag worden jullie getest op kracht, doorzetting en samenwerking. Haal die legerkledij en bottines maar uit, want vandaag is het paravergadering. Jullie worden om 14u verwacht aan de lokalen en keren om 17u weer naar huis als echte stoere scoutsmeiden.

 

28/10 : 19u-21u

Stoere kabouters, zijn jullie klaar om het vanavond op te nemen tegen weerwolven, zombies, heksen mummies en andere griezels? Vanavond verwelkomen we hen in ons enge spookbos voor een spannend spel. Al een beetje bang? Geen zorgen, wij hebben gehoord dat ze de bibbers krijgen van grimmies in griezelige verkleedkleren! Om 19u worden jullie dan ook in je engste outfit verwacht aan de lokalen.

 

4/11: Lokalen 14u-17u

Vandaag spelen we een niet te vergeten klassieker! Hint hint: er zijn blaadjes, diertjes, vogeltjes en zoveel meer wat moeder natuur te bieden heeft aanwezig!

 

11/11: 9u-11u

Goed uitgeslapen? Gisteren niet te laat in jullie bed? Hopelijk, want vandaag spelen we een ochtendspel! Veeg die slapers maar uit jullie ogen en kom allemaal om 9u in jullie pyjama naar de lokalen met nog een plaatsje in jullie maag voor een heerlijk ontbijt. Opgelet, jullie zullen wel iets over moeten hebben voor dit ontbijt…

 

18/11: Herfstwandeltocht

Allerliefste Kabbies, vandaag is het tijd voor de jaarlijkse traditie! DE HERFSTWANDELTOCHT!!!! Smeer jullie kietjes maar al in en trek die bottinnen maar aan, want wij gaan ons vandaag bewijzen tijdens de leukste wandeling van het jaar! Alle info over deze avontuurlijke namiddag is te vinden op de site.

 

25/11: Schaatsvergadering 14u-17u

Brrrr de winter komt eraan, maar daar trekken wij ons niets van aan! We gaan vandaag naar koudere oorden en spreken af aan de schaatspiste van Boudewijn Seapark. Vergeet zeker geen dikke handschoenen, dikke sokken, je ID en 4,50 euro mee te nemen!

 

2/12: 19u-21u30

De wintermaand is begonnen… de avonden vallen vroeger, want het wordt sneller donker… Wie o wie durft vanavond mee met ons de duistere bossen van de Koude Keuken verkennen? Laat die zaklamp maar thuis, want dit is niet voor pussy’s!

 

9/12 Sinterklaas: 19u-21u30

Hoor wie klopt daar Kabbies?

Hoor wie klopt daar Kabbies?

Hoor wie klopt daar zachtjes tegen ons lokaal?

’t Is een vreemdeling zeker,

die verdwaald is zeker.

Hij maakt alleszins wat kabaal.

LIEVE KABOUTERS wij hopen heel hard dat jullie het voorbije jaar flink geweest zijn, want de jullie wel bekende lieve oude man is terug in ons land! Vanavond komt Sinterklaas de brave kindjes met heel wat lekkers belonen! Kom om 16u30 naar de lokalen en pas maar op voor de streken van Zwarte Piet! Om 19u mogen de flinke meiden terug opgehaald worden. De stoute meisjes mogen mee met Sinterklaas en de Pieten naar Spanje. ;)

 

 

Tot zover onze vergaderingen die we voor jullie in petto hebben! We kijken al samen met de leiding er naar uit om jullie allerliefste smoeltjes weer terug te zien en die nieuwe smoeltjes te leren kennen!

Groetjes en dikke kussen de leiding! xoxo